Netherlands 01 März 2024

Waar moet opgelet worden in boekhoudsoftware

Als u op zoek bent naar boekhoudsoftware, kan het moeilijk zijn om de oplossing te vinden die past bij uw specifieke behoeftenpakket. Het evalueren van een oplossing is een van de moeilijkste onderwerpen om te overwegen als het gaat om het selecteren van oplossingen voor uw bedrijf. Hier staat waar moet opgelet worden in boekhoudsoftware.

Wilt u online of offline werken?

Of u offline wilt werken of niet, is een belangrijke overweging. Als u een team hebt dat op verschillende locaties werkt, is een oplossing die wordt gehost waarschijnlijk ideaal voor u. Als u met meerdere gebruikers, die de oplossing tegelijkertijd zullen gebruiken, samenwerkt, heeft u een oplossing nodig die online beschikbaar is. Veel mensen kopen een oplossing waarvan ze denken dat dit het meest geschikt is en komen er later achter dat ze een oplossing hadden kunnen kopen die online beschikbaar is.

Hoe doet u zaken?

Probeer altijd om zoveel mogelijk van uw werk zo volledig mogelijk in één oplossing te krijgen. U wilt voorkomen dat u in meerdere oplossingen met overlappende mogelijkheden investeert omdat één oplossing één of twee kenmerken mist. U wilt in plaats daarvan de oplossing kiezen die geschikt is voor kredietkaartverwerking, als u zo zaken doet. Als u betalingen wilt kunnen accepteren, is de kans groot dat de leverancier een functie heeft waarmee u precies dat kunt doen. Ga er nooit vanuit dat een oplossing de functie heeft waarnaar u op zoek bent, maar probeer in plaats daarvan het één en ander te onderzoeken. Als de functie ontbreekt, kan de oplossing worden uitgebreid met een oplossing van derden die met dat systeem kan worden geïntegreerd.

Hoeveel is toegang voor meerdere gebruikers?

Toegang voor meerdere gebruikers is een functie die niet in alle oplossingen beschikbaar is. Als u meerdere mensen tegelijkertijd in de oplossing wilt laten werken, moet u toegang met meerdere gebruikers hebben. Als dit een budgettair probleem wordt, overweeg dan om de boekhoudoplossing door te voeren die licentie biedt voor meerdere gebruikers in de basisversie. Mogelijk hebt u één oplossing die de toegang tot één licentie beperkt en extra aanrekent voor elke bijkomende kwestie. Misschien vindt u een oplossing die toegang verleent aan mazimum vijf gebruikers op hetzelfde moment.

In welke bedrijfstak werkt u?

Een aannemer exploiteert zijn bedrijf anders dan een fabrikant. Als u een oplossing aanschaft die niet is ontworpen voor uw type bedrijf, zult u merken dat u het wiel opnieuw aan het uitvinden bent door tijdelijke oplossingen te maken om de software voor uw bedrijf te laten werken. Mogelijk hebt u een aannemersversie of e-commerceoplossing die specifiek werkt voor het type bedrijf dat u beheert, waardoor u tijd bespaart en u geen tijdelijke oplossingen nodig hebt.

Als eigenaar van een klein bedrijf, zijn er voor u een eindeloos aantal oplossingen beschikbaar. Het paren van die behoeften aan de oplossing is de uitdaging. Door bovenstaande vragen te beantwoorden, bent u goed op weg om de perfecte oplossing voor uw bedrijf te vinden. Evalueer uw boekhoudsoftware altijd met een demo voordat u zich bindt aan een oplossing.

Vergelijk de boekhoudsoftware hier.