Netherlands 17 Mai 2022

Leen geld snel online - Krijg een lening met gunstige afbetalingsregelingen

Wilt u snel geld lenen tegen een lage rente? En bent u op zoek naar een lening die u gemakkelijk en online kunt afsluiten? Lees dan dit artikel over persoonlijke lening aanbiedingen in Nederland.

WIL JIJ OOK VOORDELIG EEN LENING AFSLUITEN?

SNEL EN GEMAKKELIJK EEN LENING AFSLUITEN

Helaas is het in het Corona tijdperk anno 2021 een feit dat steeds meer mensen krap bij kas komen te zitten, en kán het uitkomst bieden om een persoonlijke lening af te sluiten. Wist je dat je veel geld kunt besparen met het kiezen van de juiste lening in jouw persoonlijk situatie? In dit artikel leggen we uit hoe je een lening afsluit, vergelijken we 5 leningen en leggen we uit welke lening de beste keuze in jouw persoonlijke situatie is!

In Nederland staan meer dan 11 miljoen mensen geregistreerd bij het BKR voor het hebben van een lening. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee – zeker niet in de huidige Corona tijden – om een lening af te sluiten als je krap bij kas zit!

Roodstand

Er zijn over het algemeen 2 manieren om, voor persoonlijke redenen, extra krediet te creëren. Allereerst kan jouw bank soms roodstand toestaan op je betaalrekening. Dit kan handig zijn om snel en gemakkelijk extra krediet te creëren. Het grote nadeel hiervan is dat de rentes enorm op kunnen lopen (tot wel 20%!). Om bijvoorbeeld 5.000 euro rood te staan betaal jij 1.000 euro per jaar, en zal je schuld alleen maar verder oplopen. Dit is dus zeker niet een aan te raden optie voor een voordelige keuze!

Persoonlijke lening

Een voordeligere manier om extra krediet te creëren is het afsluiten van een persoonlijke lening, met gemiddelde rentes van 5 tot 12 procent. Met een rentepercentage van 8% betaal jij 400 euro per jaar rente om 5.000 euro te lenen. Zoals je kunt zien is dat een groot verschil in vergelijking tot roodstand!

Lening aanvragen: Welke gegevens zijn nodig?

Om een persoonlijke lening af te sluiten zijn over het algemeen de volgende gegevens nodig:

  • Bewijs van inkomen (loonstroken)
  • Legitimatie (paspoort of ID-bewijs)
  • Bankafschriften (transactie overzicht van jouw bank)

Zoals je kunt zien zijn er, zolang je inkomen hebt, niet veel gegevens nodig om een lening af te sluiten. In dit artikel gaan we 5 kredietverstrekkers vergelijken voor een persoonlijke lening. 3 kredietverstrekkers met een makkelijke online aanmeld functie en 2 kredietverstrekkers met een ‘zelfde-dag-garantie’, waarbij je binnen 1 dag een persoonlijke lening kunt afsluiten!

Online – Snel en gemakkelijk een lening afsluiten

Als jij snel en gemakkelijk geld nodig hebt, is het afsluiten van een lening online natuurlijk ideaal! Wij gaan nu 3 kredietverstrekkers vergelijken die gemakkelijk online af te sluiten zijn. In dit voorbeeld gaan we uit van een leenbedrag van ongeveer 5.000 euro, terug te betalen in 36 maanden (3 jaar).

Santander Consumer Finance

De goedkoopste optie bleek Santander Consumer Finance te zijn. Met een maandlast van 151 euro en 5,8% rente betaal je 5.000 euro terug in 3 jaar. Een lening eenvoudig afsluiten kan via de website in 3 stappen: eerst de online aanvraag met uploaden van bewijsstukken, dan volgt de goedkeuring waarna je al het geld ontvangt!

Lender & Spender

Met een maanbedrag van 152 euro per maand, 6,2% rente en een gemiddelde beoordeling van 9,0 staat Lender & Spender ook op onze lijst van beste kredietverstrekkers. Een lening afsluiten bij Lender & Spender kan gemakkelijk en snel online tegen duidelijke voorwaarden! In een onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat het gemiddeld maximaal 5 werkdagen om bij deze kredietverstrekker een lening af te sluiten!

Directa.nl

Bij Directa.nl is het gemakkelijk om een lening online af te sluiten. Om 5.000 euro te lenen betaal je bij deze kredietverstrekker een rente van 6,30%, zoals je kunt zien iets duurder als voorgaande 2 kredietverstrekkers!

Binnen 1 dag een lening afsluiten

Om gemakkelijk, online en snel (en dat betekent écht snel, namelijk binnen 1 dag!) een lening af te sluiten hebben we de 2 beste ‘snelle lening’ kredietverstrekkers voor je vergeleken.

Het nadeel van ‘snel lenen’ is dat het vaak alleen mogelijk is om relatief kleine bedragen tot 1.500 euro met een korte looptijd (62 dagen) te lenen. Het voordeel is dat er geen BKR-registratie aan te pas komt en de minimale leeftijd van 18 jaar heel laag is!

Voor dit voorbeeld gaan we uit van een leenbedrag van 800 euro met een looptijd van 45 dagen.

Ferratum.nl

Bij Ferratum.nl is het makkelijk om online een lening af te sluiten die je binnen 1 dag op je rekening ontvangt. Houdt er rekening mee dat dit relatief duur is! Met een looptijd van 45 dagen betaal je 9.83% rente wat een bedrag is van 9,30,- euro over 45 dagen.

Saldodipje.nl

De tweede mogelijkheid om een klein bedrag snel én online te lenen is via Saldodipje.nl. De tarieven zijn vergelijkbaar met Ferratum, namelijk een rente van 9.83% en terugbetalen over 45 dagen, dat zorgt voor een totale rente van 9,30,- euro.

Conclusie – welke lening is het beste?

Als conclusie vatten we de beste mogelijkheden voor een persoonlijke lening nu samen:

Roodstand

Als je gemakkelijk en snel extra krediet wilt creëren kan je ervoor kiezen om rood te staan op jouw rekening. Hier is geen papierwerk voor nodig. Houdt er wel rekening me dat dit veel geld kost met hoge rentes tot 20%!

Santander Consumer Finance

Wanneer je voor iets meer paperwerk en een hoger leenbedrag kiest (5.000 euro), kan je het beste voor Santander Consumer Finance gaan. Met een lage rente van 5,8% en makkelijk online af te sluiten service is het gunstig en aan te raden om in deze situatie bij deze kredietverstrekker een lening af te sluiten.

Ferratum.nl

Als jij snel – binnen 1 dag – geld nodig hebt is Ferratum.nl de beste optie! Met hun online afsluit service hoef je niet eens meer de deur uit en ontvang je binnen 1 dag geld op jouw bankrekening! Houdt er wel rekening mee dat de rente relatief hoog (tot ongeveer 10%) kan uitpakken.

We hopen je in dit artikel goed op weg geholpen te hebben met het vinden van de beste persoonlijke lening. Zoals gezegd in het begin van het artikel is het helemaal niet gek om een lening af te sluiten, zoals meer dan 11 miljoen andere Nederlanders hebben gedaan. Houdt er wel rekening mee dat lenen geld kost en je het uiteindelijk altijd terug moet betalen!