Denmark 11 Mai 2022

Få billige lån online med simpel ansøgning

Har du brug for at låne penge hurtigt og udbetalt direkte til din konto?
Leder du efter et forbrugslån med lave renter? Her kan du læse vores guide om hurtige lånetilbud på markedet.

Hvad er et kviklån?

Kviklån er som ordet betegner hurtige lån og er den nemmeste låneform, hvis du har brug for et kortvarigt økonomisk boost. Et kviklån er også kendt under andre navne som f.eks. kviklån, sms-lån og mikrolån etc. De er hurtige, fordi at det rent administrativt ikke tager ret lang tid at ekspedere et lån. Hele processen inklusive ansøgning, låneaftale og underskrift foregår online. I modsætning til den traditionelle form for ansøgning hvilket var karakteriseret af en længerevarende proces. Kviklån adskiller sig fra andre lån ved at have en kortere varighed og dermed en kort løbetid. Derfor kan det give dig et overblik over hvad lånet reelt koster dig at tage. Derimod har kviklån også de samme regler og rammer som også findes i ganske almindelige lån, netop at priserne varierer hos den enkelte og udbyderne har hver sit eget tilbud. Derfor kan vi ikke på forhånd sige, hvad et lån koster, men denne artikel vil give dig et helhedsbillede af hvad der omfatter denne form for lån.

Diverse nøgletal og hvad ÅOP?

For at få overblikket over hvad det kommer til at koste at låne hos de forskellige udbydere, så kan ÅOP hjælpe dig med at give et konkret svar. ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent, det er et vigtigt nøgletal man skal bruge for at opveje og sammenligne de priser der er på lånet. Dette udtryk har også en betydning for de samlede omkostninger der er per år i lånets løbetid udregnet i procent. ÅOP er et brugbart begreb for låneren, da det omfatter etableringsgebyrer, omkostninger og hvor meget man egentlig skal betale i renter.

Debitorrente

Debitorrenten også kaldet effektiv rente, er en årlig rente på lånet som indeholder rentes rente. Med andre ord er det noget du betaler pengeinstituttet efter du har fået lov til at låne penge. Renten kan tilregnes årligt, men eksempelvis ved et forbrugslån, bliver renten medregnet månedligt. Debitorrenten kan som ÅOP variere og afhænger af hvilken låneudbyder du vælger.

For at være berettiget til et kviklån i Danmark kræver det en række af lånevilkår og krav der er forbundet med at optage lånet.

• Du skal være fyldt 18 år

Ansøgeren skal være fyldt 18 år, da man betegner man skal være gammel nok til at have råderetten over ens egen økonomi, hvilket man ikke har før man er myndig. Når man er fyldt 18 år, er man berettiget til at indgå i juridiske aftaler.

• Gyldigt NemID

I forbindelse med at skrive under på juridiske aftaler hvilket en låneaftale er, så skal du have et NemID. Du låner nemlig med NemID da det benyttes i den sidste del af låneprocessen, det bruges når du skal underskrive lånet med din egen personlige NemID signatur. For at få dit NemID kræver det at du har dansk CPR-nummer, dansk folkeregisteradresse og dansk bankkonto.

• Du må ikke være registreret i RKI eller debitor registret

Som hovedregel stiller banken og låneudbydere krav til dig hvis du skal optage et lån. Du må ikke være registreret i RKI og Debitor registret. Disse to virksomheder er et register over dårlige betalere og hvis man er registeret som dårlig betaler vil det påvirke din kreditværdighed negativt. Slutteligt er det et relativt vigtigt krav da udbyderne ikke ønsker at låne penge ud til nogen, som allerede har en stor gæld eller personer uden fast indtægt.

Fordele og ulemper ved at tage et kviklån.

Et kviklån kan være en god løsning, hvis du skal bruge pengene akut og kan betale dem hurtigt tilbage. Til gengæld er det en rigtig dårlig ide at optage et kviklån for at betale andre lån man har optaget. Herunder vil vi gennemgå både fordele og ulemper ved et kviklån.

Fordele

• Hurtigt ansøgning og svar

Låneprocessen for kviklån tager ikke lang tid og selve ansøgningen kan nemt laves uden de store komplikationer. Det skyldes at processen foregår online og lige så snart låneansøgningen er behandlet, får man typisk svar indenfor kort tidsrum

• Næsten alle godkendes

Hvis du er sikker på at du ikke sidder med en eksisterende gæld og såfremt du kan fremvise at du ikke er RKI og Debitor registreret kan du med stor garanti blive godkendt til et kviklån

• Du skal ikke stille sikkerhed

Alle kviklån kan godkendes uden at du skal stille sikkerhed for lånet. At stille sikkerhed betyder at du som lånetager ikke skal give pant i et aktiv der kan sælges af låneudbyderen. Pant kan være i form af værdifulde ejendele og disse kan blandt andet være køretøjer, opsparinger, hus og lejelighed. Men da dette ikke er noget du kommer ud for, så forlanger lånudbydere en højere rente.

• Pengene kan bruges som du vil

Det hurtige økonomiske boost kan bruges til uforudsete udgifter, privatforbrug og hvad end du ønsker at bruge pengene til. Du er herre over pengene lige så snart du er godkendt og når de lander i din konto.

• Alt foregår online Du behøver ikke som i gamle dage gennemgå traditionelle processer, der indebærer utallige møder med bankrådgiveren. Med kviklån skal du ikke længere vente på underskrifter, kontrakter og andre breve som skal sendes og modtages med fysisk post, det er nu klaret digitalt.

Ulemper

• Dyrere end almindelige lån

Kviklån er dyre hvis man skal sammenligne det med andre typer af forbrugslån, da du ikke behøver at stille sikkerhed, medfører det en højere rente på lånet. Det er også vigtigt at betale tilbage i rette tid for at undgå rykkere. Ender du med at ikke betale tilbage til tiden så kan du ende med at betale endnu flere gebyrer.

• ÅOP og andre omkostninger kan være svære at gennemskue ÅOP viser dig hvor meget i alt du skal betale i renter og gebyrer samt omkostningerne der er tilføjet i dit lån. ÅOP kan som sagt variere fra de forskellige låneudbydere og det kræver at du kigger nøje efter de nøgletal der er beskrevet i artiklen

• Det er en kortsigtet løsning

Kviklån giver hurtigt luft i økonomien og kan anses som en løsning på et problem du står med lige nu og her. Det løser da også problemet på kort sigt, men mange glemmer at pengene skal betales tilbage. Hvis du ikke har styr på din økonomi og halter bagud med eksisterende udgifter, kan det betyde at de kommende måneder bliver hårdere.

Fem forskellige låneudbydere der kan tilbyde hurtig godkendelse

Kronelån:

Kronelån er anderkendt som en af de låneudbydere der har kortest svartid. Lige så snart du har sendt låneansøgningen afsted vil den blive behandlet og du får svar med det samme. Lånebeløbet vil blive udbetalt til din konto såfremt du opfylder kriterierne, men vær obs. Til modsætning fra andre udbydere skal du være mindst 19 år gammel for at låne hos Kronelån.

Vivus:

Vivus giver svar med det samme og kan udbetale lånebeløbet indenfor 24 timer. Du skal være 18 år gammel og udover standardkravene, skal du herimod have en aktiv E-mailadresse og dansk telefonnummer.

Lån Let:

Ansøger du hos Lån Let i deres åbningstid, får du svar i løbet af maks. 15 minutter. I Lån Let ekspederer de lånebeløbene alle dage mellem kl. 8.00 – 19.00. Såfremt du er godkendt bliver pengen udbetalt på din NemKonto inden for 10 minutter.

Ferratum:

Ferratum giver dig hurtigt svar på din låneansøgning og udbetalingen sker inden for 45 minutter på hverdage. Ferratum giver dig også muligheden for at søge lånet i weekenderne og udbetaler også lånebeløbet på dagen. Denne udbyder kræver dog at låneansøgeren er fyldt 21 år.

Folkelånet:

Folkelånet godkender din ansøgninger indenfor kort tidsrum og pengene udbetales indenfor 1-2 hverdage. Udover standardkravene kræver Folkelånet at du er fyldt mindst 21 år og du må ikke være under værgemål.

Lån med lave renter og fleksibilitet

Alle låneudbydere har i deres respektive hjemmeside en gratis låneberegner du nemt kan benytte dig af. Låneberegneren kan give dig et overblik over hvor meget du skal betale af på lånet og hvilke udgifter der følger med lånet. Herunder har vi lavet en oversigt over forskellige låneudbydere med deres foreslået tilbud og kriterier.

Lendo:

Lendo har en ÅOP der spænder sig fra 2,05% – 25,99% afhængigt af lånets størrelse. Udbyderens eksempel på lånestørrelse og nøgletal:

Med et kreditbeløb på 100.000 kr. ligger ÅOP på 3,80% og samtidig ligger den variable debitorrente på 3,48%. Ved at stifte lånet skal du betale 1.000 kr. og den samlet tilbagebetaling er 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %.

Saverium:

Saverium har en ÅOP der spænder sig fra 3,34% – 25,99% afhængigt af lånets størrelse. Udbyderens eksempel på lånestørrelse og nøgletal: Med et kreditbeløb på 150.000 kr. ligger ÅOP på 7,19 % og samtidig ligger den variable debitorrente på 6,7 %. Ved at stifte lånet skal du betale 3.000 kr. og den samlet tilbagebetaling er 221.691 kr. Løbetid 12 år, dog har du mulighed for at justere i løbetiden fra 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-34,99 %.

Letfinans:

Letfinans har en ÅOP der spænder sig fra 3,49% – 25,99% afhængigt af lånets størrelse. Udbyderens eksempel på lånestørrelse og nøgletal: Med et kreditbeløb på 125,000 kr. ligger ÅOP 4.21% og samtidig ligger den variable debitorrente på 3.55%. Ved at stifte lånet skal du betale 2,125 kr. og den samlet tilbagebetaling er 162,064 kr. Dvs. at kreditomkostninger kommer til at være 37,064 kr. ÅOP spænd 3,69% - 24,99%. Hos Letfinans har du 14 dages fortrydelsesret.

Goloan:

Goloan har en ÅOP der spænder sig fra 3,97% – 25% afhængigt af lånets størrelse. Udbyderens eksempel på lånestørrelse og nøgletal:

Med et kreditbeløb på 100.000 kr. ligger ÅOP: 7,45 %. og samtidig ligger den variable debitorrente på 7 %. Ved at stifte lånet skal du betalte 1.000 kr. og den samlet tilbagebetaling er 119.381 kr. Dvs. at kreditomkostninger kommer til at være 18.381 kr. Løbetid 5 år med en månedlig ydelse på 1.990 kr. Loanmatch er en af de nyere udbydere der har trådt ind i markedet, de har en ÅOP der spænder sig fra 4% – 24% afhængigt af lånets størrelse.

Udbyderens eksempel på lånestørrelse og nøgletal:

Med et kreditbeløb på 75.000 kr. ligger ÅOP: 7,22 – 24,35 % og samtidig ligger den variabel debitorrente på: 7,22 – 24,35 % og den samlet tilbagebetaling er 83.350 – 103.083 kr. Dvs. at kreditomkostninger kommer til at være 8.350 – 28.083 kr. Løbetid 3 år med en månedlig ydelse på 2.316 – 2.854 kr.

Hvilken udbyder vil dække mine behov?

Ud fra de eksempler der er nævnt ovenstående, tilbyder alle de nævnte udbydere stor fleksibilitet. Du har mulighed for at skræddersy lånet du har behov for. Beløbet bestemmer du helt selv og løbetiden kan du bare justere, så længe du er stand til at afbetale forslaget du selv laver. Det skal dog siges at låneudbyderne har forskellige parameter der er indbefattet i lånet. Hvis man tager udgangspunkt i at du skal låne 25.000,- DKK, så tilbyder Letfinans den mest fordelsagtige debitor rente på 7.22% og en ÅOP på 10.23%. Hvorimod de andre udbydere med samme beløbstørrelse har en højere rente. Slutteligt er ÅOP en variabel og er afhængig af hvordan du vil justere løbetiden, så du skal være sikker på hvor meget du vil afdrage om måneden. Hos Letfinans kan du ansøge gratis og det tager 2 minutter at gennemføre låneansøgningen via. deres hjemmeside og du får svar med det samme.