Netherlands 22 März 2022

Cloud Hosted VoIP, gratis SIP & PBX, bespaar met VoIP zakelijk!

Op zoek naar de beste Cloud-gehoste VoIP provider met gratis SIP & PBX-server? Wilt u ook geld besparen op uw telefoonrekening voor zakelijk of particulier gebruik? U kunt nu eenvoudig overschakelen naar een VoIP provider en geld besparen met onbeperkt bellen!

Bekijk hieronder onze gids voor de beste VoIP service van 2021. Schaf een VoIP-systeem aan dat kwaliteitsgesprekken tegen lage kosten aanbiedt!

GELD BESPAREN OP JOUW ZAKELIJKE TELEFOONREKENING MET EEN VoIP PROVIDER

VoIP staat letterlijk voor Voice over Internet Protocol. De naam zegt het al: Je kunt met VoIP via het internet draadloos bellen. Bedrijven maken steeds meer gebruik van VoIP want het resulteert in een goedkopere en stabielere telefoonverbinding vergeleken met het conventioneel digitaal of analoog bellen.

De voordelen van VoIP zijn onder andere een betere gesprekskwaliteit, lagere kosten bij veelvuldig telefoongebruik en gemakkelijk wereldwijd bellen. Ook is het beter mogelijk de telefoonverbinding te beveiligen wat spionage tegengaat.

Er zijn 2 mogelijkheden om gebruik te maken van VoIP. Als jouw bedrijf gebruikt wil maken van een VoIP provider en beschikt over een reeds geïnstalleerde telefooncentrale, heb je in Nederland alleen een SIP account nodig om via VoIP te bellen. Met een SIP account krijg je een bijbehorend VoIP telefoonnummer waarmee je direct online kunt bellen.

Een tweede mogelijkheid is om VoIP te bellen zonder bestaand telefooncentrale. Zonder telefooncentrale sluit een VoIP provider je aan op hun telefooncentrale in ‘de Cloud’ (een digitaal opslagsysteem zonder fysieke servers), dit heet hosted VoIP.

In dit artikel gaan we 2 VoIP providers vergelijken met de beste én voordeligste zakelijke deals waarbij je gebruikt maakt van je huidige telefooncentrale. Tevens gaan we 2 VoIP providers naast elkaar leggen met een gratis Cloud Hosted SIP of PBX-server, wanneer jij géén eigen telefooncentrale hebt.

2 gunstige VoIP Providers mét bestaand telefooncentrale

Als jouw bedrijf over een bestaand telefooncentrale beschikt en je gebruik wilt maken van VoIP telefonie heb je een SIP account nodig. Voor lage vaste kosten en gebaseerd op prepaid gebruik hebben we allereerst de VoIP service van Cheapconnect.nl onderzocht. Met lage kosten van 8,95 euro per jaar kan je met jou bedrijf gemakkelijk en veilig internationaal bellen. Voor dit bedrag krijg je 2 extra SIP-accounts per telefoonnummer.

Bij het bedrijf 10telecom.nl worden verschillende VoIP abonnementen aangeboden. De voordeligste optie is 12,50 euro per maand inclusief alle beveiligde functies, Microsoft Teams support en een telefoonaansluiting is dit de voordeligste keuze voor startende bedrijven.

2 VoIP Providers zonder bestaande telefooncentrale

Wanneer je gebruik wil maken van VoIP telefonie en niet over een bestaande telefooncentrale beschikt zal jou VoIP provider je in de Cloud aansluiten, dit heet Hosted VoIP. Het voordeel hiervan is dat jouw telefonie netwerk automatisch gebruik maakt van de nieuwste (én veiligste) software en makkelijk toegankelijk is zonder hoge kosten.

Als jij wilt besparen op jouw zakelijke telefoonrekening zonder bestaande telefooncentrale, hebben we de 2 gunstigste VoIP Providers met voordelige zakelijke deals voor jou vergeleken. Met een gunstig maandelijks gesprekstarief van 13,95 euro per maand, geen gesprekskosten per minuut en hosted VoIP accountkosten van 3,75 euro per maand is Belcentrale BV een van de gunstigste VoIP opties. Ook wordt er bij Belcentrale een VoIP totaalpakket mét gratis alarm en pin functie aangeboden.

Als 2e gunstige zakelijke VoIP provider hebben wij het bedrijf Basicvoice.nl bekeken. De VoIP provider noemt zichzelf ‘Dé VoIP provider van Nederland met de juist prijs, kwaliteit en service mix voor ieder bedrijf in Nederland’. Vergeleken met de Belcentrale heeft Basicvoice.nl lagere maandelijkse hosted VoIP account kosten van 2,50 euro per maand. Het heeft geen mogelijkheid tegen onbeperkt bellen maar rekent 0,02 eurocent per minuut voor bellen naar vaste lijnen en 0,01 eurocent per minuut naar mobiele nummers. De kosten voor een PBX in de Cloud account zijn maandelijks 15 euro per maand.

Als MKB-bedrijf die minder veel in volume gebruik maakt van VoIP telefonie kan Basicvoice.nl dus een voordeligere optie zijn.

Conclusie

Zoals je kunt zien zijn er verschillende mogelijkheden om snel én voordelig voor VoIP telefonie te kiezen en geld te besparen op jouw zakelijke telefoonrekening. Als jij voor een voordelige prepaid VoIP provider wilt kiezen gebaseerd op een prepaid betaling is het bedrijf Cheapconnect.nl de voordeligste optie.

Als jij met meerdere telefoons veel in belminuut volume gebruik gaat maken van VoIP telefonie is het bedrijf Belcentrale de voordeligste optie met lage vaste maandelijkse kosten en goede service. Zoals je kunt zien hangt de beste VoIP provider voor jou af van jouw persoonlijke situatie: Hoeveel telefoonlijnen wil je gebruiken? Hoeveel ga jij gebruik maken van VoIP? En wat voor serviceniveau prefereer je? Wij hopen je met dit artikel goed op weg geholpen te hebben en wensen je veel fijne VoIP belminuten toe!