Netherlands 24 März 2022

Hogesnelheids- en glasvezel internet, en wifi-deals voor studenten

Ben jij op zoek naar een hogesnelheidsinternet verbinding om ongestoord van onlinediensten te kunnen genieten? Of heb je interesse om glasvezel internet bij jou thuis te krijgen? Ben jij een student die graag een flexibel en kostenbesparend internetabonnement wil? Bij ons kan je online de beste internetaanbiedingen en providers vergelijken en zo de meest geschikte internetdeals vinden!

Bekijk hier onze gids voor de beste internetproviders van 2021. Schaf een internetabonnement aan die bij jou past!

In Nederland kun je op 3 manieren gebruik maken van het internet: Allereerst via de telefoonlijn (ook wel DSL genoemd), de televisiekabel (COAX) en de nieuwste vorm van internet: Glasvezel.

DSL

DSL is de meest conventionele manier van internet. Hier wordt data overgebracht via een koperlijn, de traditionele telefoonlijn. Voor de jaren 90 baby’s onder ons: We kennen allemaal ADSL wel, wat ook een voorbeeld is van DSL. Hoe groter de afstand is dat het internet moet afleggen, hoe groter de kans op ruis is, wat de snelheid van het internet niet ten goede komt. De maximale downloadsnelheid is ongeveer 100Mbps en maximale uploadsnelheid tot 10 Mbps. Let op! Dit is de maximale snelheid en in de praktijk kan de daadwerkelijke snelheid wel eens veel lager zijn!

Voordelen: Goede beschikbaarheid De meeste aanbieders hebben DSL Gunstige prijs

Nadelen: Geen hoge maximale snelheid Grotere afstand betekent meer ruis De televisie heeft invloed op je internetsnelheid

COAX

COAX – ofwel de televisiekabel – is een andere variant van het Internet naast internet via de telefoonlijn. Niet zoals bij glasvezel en DSL kan bij kabelinternet alleen de netwerkbeheerder zijn diensten aanbieden, dat is Ziggo in Nederland.

Het voordeel van kabelinternet is dat de snelheid die wordt beloofd ook de daadwerkelijke snelheid is – in tegenstelling tot DSL. De snelheden van kabelinternet zijn verschillend, hoe sneller het internet hoe meer je over het algemeen betaald.

Voordelen: Op veel plaatsen beschikbaar Snelheid onafhankelijk van televisie gebruik

Nadelen: Alleen netwerkbeheerder biedt het aan Een TV-abonnement is vaak verplicht bij afnemen

Glasvezel

Glasvezel is de nieuwste – en snelste – manier om verbinding te maken met het internet. Om te checken of je glasvezel kunt nemen zijn er talloze postcode checks zoals deze. Voor glasvezelinternet betaal je eenmalige aansluitkosten en maandelijkse abonnementskosten. De kosten voor glasvezel verschillen per provider.

Voordelen: Hogere internetsnelheid vergeleken met DSL en COAX Weinig tot geen ruis Veel keuzen tussen aanbieders Upload en downloadsnelheid hetzelfde

Nadelen: Niet overal beschikbaar

Er zijn ook alternatieven voor de bovengenoemde “vaste” internet opties. Mobiel internet bijvoorbeeld is daar 1 van – 4G of tegenwoordig 5G – is daar een voorbeeld van. Er is een speciale kleinen modem voor nodig dat abonnement of prepaid betaald kan worden, en deze modem verbindt met een 4G of 5G zendmast en geeft jou overal in Nederland toegang tot internet.

Satelliet internet is een ander alternatief voor vast internet, wat vergelijkbaar is met mobiel internet, maar verbind dan met een satelliet. De nadelen – net zoals mobiel internet – is vaal het hebben van een datalimiet en dure randapparatuur.

Tijdens het vergelijken van de beste internetprovider is het dus belangrijk jou wensen op een rijtje te hebben met betrekking tot internetsnelheid, hoeveelheid datagebruik en vast of mobiel internet.

2 voordelige en veelbelovende internetproviders die hoge snelheid internet aanbieden

Bij onze vergelijking zijn we eerst gaan kijken naar de meest voordelige optie. De Internetprovider ‘Budget Alles in 1’ is hier als beste uit de bus gekomen. 6 maanden 17 euro per maand en vervolgens 31 euro per maand is absoluut de voordeligste optie die wij zijn tegengekomen!

Als meest voordelig en flexibele (maandelijks aanpasbaar) abonnement is T-Mobile gekomen. Hier betaal je 30 euro per maand, en resulteert ook in een hogere snelheid dan ‘Budget Alles in 1’.

2 veelbelovende glasvezel-internetproviders

We hebben ook 2 veelbelovende glasvezel-internetproviders vergeleken. De twee snelst en betrouwbaarste glasvezel providers zijn absoluut KPN en T-Mobile. Aangezien KPN voor 55 euro per maand 500 Mb/s aanbiedt en T-Mobile voor 40 euro 1000 Mb/s aanbiedt, heeft T-Mobile uiteindelijk de strijd om het worden van de beste glasvezel-internetprovider gewonnen.

3 veelbelovende internetproviders die wifi-internetpakketten voor studenten aanbieden

Als student is internet natuurlijk belangrijk. Belangrijk voor het contact houden met je vrienden en familie, maar ook om te studeren! Een feit is dat jongeren veel data gebruiken op sociale media en daarom is het belangrijk om na te gaan hoeveel data jij precies gebruikt op dag- en maandbasis. Een ideale hoeveelheid data voor een student is tussen de 1.000 en 6.000MB (1GB tot 6GB) per maand, afhankelijk van jou verbruik.

Als vaste internet optie voor studenten komt Tele2 als beste uit de bus. Voor een maandbedrag van maar 10 euro per maand krijg je een snelheid tot 20 Mb/s gegarandeerd. Houdt er wel rekening mee dat dit tot maximaal 20Mb/s is en kan dus uiteindelijk lager uitvallen.

Als jij meer mobiel bent en een goedkope mobiele data sim kaart abonnement wilt aanschaffen, waar je overal ter Nederland bereikbaar bent is KPN de beste optie.

Voor iets meer dan 21 euro per maand ben jij overal in Nederland bereikbaar via een mobiele internetaansluiting, oftewel een sim kaart.

Naast de reguliere aanbieders hebben we ook een meer flexibel abonnement opgezocht dat kostenbesparend is en niet bindend voor studenten! De absolute winnaar van deze vergelijking is Simyo. Uiteraard hangt de prijs samen met jou dataverbruik maar prijzen voor een maandelijks opzegbaar abonnement start al vanaf 11 euro per maand! Check het snel uit!

Conclusie

Als conclusie kunnen we zeker stellen dat het kiezen van de juiste internetprovider afhankelijk is van jouw persoonlijk situatie. Glasvezel is de snelste, en meest toekomstbestendige vorm van internet, maar niet overal beschikbaar. Als glasvezel bij jou beschikbaar is, en je voor de nieuwste vorm van Internet wilt gaan, kan je het beste bij T-Mobile voor glasvezel kiezen voor de meest betaalbare en snelste optie!

Kabel internet is een betrouwbare tweede optie om een hoge snelheid te bereiken, maar is vaak vooral binnen de bebouwde kom beschikbaar. De meest voordelige optie zoals we hebben vergeleken is KPN.

Als je als student veel onderweg bent en overal internet wilt, is Simyo de meest voordelig optie als je voor een mobiel internetpakket wilt gaan! Heel veel succes met jou internet keuze en laat ons weten welke internetprovider volgens jou de beste is!