Sweden 08 März 2022

Börja använda VoIP & spara. Molnbaserad företag VoIP. Gratis SIP & PBX

Letar du efter en billig VoIP lösning för att spara pengar? Vill du ha ett molnbaserat telefonisystem för hemmet eller för ditt företag? Hur låter en gratis SIP och PBX server?

Läs vår guide för de bästa VoIP tjänsterna för 2021. Köp ett VoIP system som garanterar bra samtal till ett billigt pris!

Bästa VoIP tjänsterna i Sverige i 2021

Oavsett om du är en privatperson som letar efter ett billigt abonnemang till din fasta telefon eller ett företag som vill expandera ditt företag så är VoIP ett alternativ för dig. Det ger dig billigare samtal för privatpersoner och för företag.

Det är väldigt lätt att komma igång med VoIP i Sverige. Det enda som du behöver är en internetuppkoppling, en telefon eller ett par hörlurar. Här är våra alternativ för både privatpersoner och företagare.

Lösningar för Privatpersoner

VoIP fungerar i stort sätt på samma sätt som din vanliga fasta hemtelefon. Däremot används ethernet istället för det traditionella telejacket. Vilket gör det mycket billigare för en privatperson att ringa andra.

Tele2

Bredbandstelefoni från tele2 har ett fast pris på 229 kr i månaden. Även i detta erbjudandet så finns det ett tillval som kostar 49 kr för billigare utlandssamtal. Ett dyrare alternativ men vem som helst med ett bredbands kan använda bredbandstelefoni. Tele2 erbjuder även de två första månaderna gratis.

 • vem som helst kan köpa bredbandstelefoni och starta ett abonnemang
 • Dyrare än telia paketet

Telia

Bredbandstelefoni från telia kostar 149 kr i månaden för samtal inom Sverige. Det är ett bra alternativ från ett väletablerat företag i Sverige. Nackdelen är att man behöver vara en existerande kund hos telia för att kunna ta del av erbjudandet.

 • Ett billigt alternativ för privatpersoner
 • Från ett pålitligt företag
 • Begränsat till dig som redan har telia

Bredbandstelefoni från telia är ett billigare val om du redan är en kund hos telia. Om du däremot inte är kund hos telia och letar efter en billigare lösning kan tele2 vara ett bra alternativ.

VoIP lösningar med en server

Varför ska man välja en lösning med en server? Skalbarheten är en mycket stor fördel med en pbx server. Det blir lätt att lägga till nya växlar utan att behöva förlänga kablar eller köpa en större lokal pbx server. Det är även mycket lätt att implementera för en företagare.

Astraqom

Astraqom har tre olika paket som dem kallar för “starter” 99kr i månaden, professional 290 kr i månaden och corporate 590 kr i månaden. De tre paketen motsvarar storleken på ditt företag från en frilansare till ett medelstort företag. Astraquom gör det även möjligt att snabbt expandera antalet växlar.

 • Lätt att expandera
 • Flera paket att välja mellan
 • Inga prövoperioder

Telavox

Fördelarna med telavox är att det är ett billigt alternativ för små företag. Det är perfekt för de som endast behöver ta emot ingående samtal men skalbarheten saknas.

 • Perfekt för dig som endast tar emot ingående samtal
 • Gratis prövotid
 • Sämre alternativ för dig med ett större företag

VoIP lösningar som ger dig en deal

Är du någon som endast letar efter en prövoperiod? Någon som vill testa innan man köper? Då är Telness och Cloudtalk två alternativ som kan locka dig.

Telness

Telness ger dig en lösning som du kan testa gratis i 6 månader utan någon bindningstid och få ett fast nummer. Telness ger även möjligheten att enkelt lägga till och ta bort växelanvändare.

 • testa i 6 månader utan bindningstid
 • enkelt att expandera
 • Måste lägga till kreditkort

Cloutalk

Cloudtalk kan du testa i 14 dagar utan att behöva registrera något kreditkort. Cloudtalk har även fått mycket bra recensioner från användare. Om man jämför de två alternativen är båda två bra alternativ för dig som letar efter en deal. Fördelen med Cloudtalk är att man inte behöver registrera ett kreditkort men man kompenserar genom att endast få testa i 14 dagar.

 • testa gratis utan att registrera ditt kreditkort.
 • mycket bra recensioner.
 • Du kan endast testa i 14 dagar

Sammanfattning

Om du letar efter ett alternativ som privatperson i Sverige, har ett bredbandsabonnemang hos telia och letar efter ett billigare abonnemang skulle jag använda telias bredbandstelefoni. För dig som företagare som vill ha skalbarhet till ett rimligt pris skulle jag välja Astraqom. Om du endast får ingående samtal skulle jag välja telavox free. En mycket bra deal som ger dig möjligheten att spendera pengar på andra delar av ditt företag. Om du endast letar efter en deal som du snabbt kan pröva kan du inte välja fel med Telness. 6 månader gratis utan bindningstid är ett fantastiskt erbjudande.

Så oavsett om du är en privatperson eller företagare finns det mycket pengar att spara om du byter till en VoIP lösning.