Sweden 12 Mai 2022

Personliga lån: Få lån med låg ränta genom att ansöka via appen online

Behöver du låna pengar snabbt med direkta betalningar till ditt konto? Vill du låna pengar snabbt till låg ränta? Du kan läsa vår guide om erbjudanden om privatlån i Sverige.

Bästa privatlån i Sverige

Ett privatlån, eller blancolån, är en form av lån utan säkerhet. Det vill säga, du kan ansöka om och bli godkänd för ett privatlån även om du inte har exempelvis en bil eller bostad att ange som säkerhet (pant) för ditt lån. Med andra ord kan de flesta ha möjlighet att få ett privatlån, som du sen kan använda till precis vad du vill. I och med att ett privatlån många gånger är tänkt att användas för konsumtion kallas det även ibland för ett konsumtionslån. Beroende på hur dina förutsättningar och hur din situation ser ut, samt vilken långivare du ansöker hos, kan villkoren för lånet variera.

Letar du efter ett riktigt bra privatlån? Då har du kommit helt rätt! Vi har nämligen samlat de bästa privatlånen i Sverige i olika kategorier. Ta del av vår låneguide nedan för att hitta det bästa privatlånet för dig!

Vad är ett privatlån?

Kort sagt är ett privatlån en form av lån utan säkerhet, även kallat blancolån. Det vill säga, ett privatlån är ett lån du kan ansöka om och bli godkänd för trots att du inte har exempelvis har en bil eller en bostad att ange som säkerhet (pant).

Det är med andra ord ett lån som de allra flesta kan bli godkända för, så länge du uppfyller långivarens krav på exempelvis ålder, inkomst och betalningsanmärkningar. Detta kan variera mellan olika långivare, men när det gäller just privat- eller blancolån är kraven sällan överdrivet höga.

Visar det sig att du blir godkänd i din ansökan om ett privatlån har du sen möjligheten att använda det till i princip vad som helst – det är rätt ovanligt att långivaren efterfrågar specifik information gällande ditt lånebeteende. Ett privatlån är ofta tillägnat för att användas till konsumtion, därav namnet konsumtionslån.

Kan jag ansöka om privatlån?

Som sagt så kan de olika kraven för att bli godkänd ett privatlån variera mellan olika långivare. Somliga ställer väldigt höga krav och vill därmed att du exempelvis har en fast inkomst på en viss summa, samt att du är folkbokförd i Sverige för att du ska bli godkänd.

Andra långivare kräver exempelvis bara att du har någon form av inkomst, samt att du är över en viss ålder. Beroende på vilken långivare du ansöker kan du även behöva ange vad du ska låna till, samt hur du tänkt angående avbetalningen. Det kan alltså vara bra att kolla upp de olika kraven innan du väljer långivare.

Vanliga krav för att bli godkänd för ett privatlån är följande:

  • Att du är över 18 år
  • Att du saknar betalningsanmärkningar
  • Att du har en fast inkomst

Hur ansöker jag om privatlån?

Att ansöka om ett privatlån är inte alls svårt idag. Det finns mängder av olika långivare som erbjuder privatlån av alla möjliga slag, där det ofta går både väldigt snabbt och enkelt att skicka in en ansökan. Det finns även en hel del tjänster där du kan få hjälp med att jämföra privatlån då du vill hitta bästa privatlån för dig!

Ansökan om privatlån för snabba svar

Är du på jakt efter en långivare som erbjuder privatlån med snabba svar? Idag finns det en hel del såväl långivare som lånetjänster som erbjuder dig att jämföra privatlån snabbt och smidigt. Oavsett vilken långivare vars privatlån du anser passar dig bäst finns det oftast en möjlighet att skicka in en ansökan och få svar redan efter några minuter.

Detta gör du antingen genom att ansöka hos långivaren själv, eller genom att använda en jämförelsetjänst där alla privatlån finns samlade och där du kan skicka in en ansökan hos samtliga långivare direkt. Du får sen ett svar på vilka banker som godkänt din ansökan, samt hur deras erbjudanden ser ut.

Bästa privatlån Sverige

Vilket är egentligen det bästa privatlånet i Sverige? Nedan har vi samlat de långivare som är absolut mest populära på marknaden, så att du kan ta del av de alternativ som kan erbjuda bäst villkor och lägst ränta. Tänk på att ett privatlån generellt innebär högre räntor – jämför privatlån innan du väljer vilket du ska ansöka om!

Zmarta Zmarta är en jämförelsetjänst där du kan jämföra över 30 olika långivare då du vill ansöka om ett privatlån. Du kan få dina pengar på kontot inom 1-5 dagar, trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Hos Zmarta kan du ansöka om privatlån på mellan 5000-600 000kr, med en ränta så låg som 2,95%. Åldersgränsen är 18 år och de tar ingen extra avgift.

Advisa Advisa kan vara den bästa långivaren för dig som vill ansöka om ett privatlån med en ränta som kan sträcka sig så lågt som till 2,95%. Hos Advisa kan du jämföra 36 olika långivare och få lån på mellan 5000- 600 000kr – det är väldigt enkelt att jämföra privatlån! Är du över 18 år kan du bli godkänd ett lån, trots betalningsanmärkningar. Utbetalning sker efter 3-5 dagar.

Lendo Ytterligare en riktigt bra jämförelsetjänst för privatlån är Lendo. Här kan du jämföra privatlån hos hela 35 olika långivare, ansöka om privatlån trots betalningsanmärkningar, samt göra en och samma kreditupplysning för samtliga låneansökningar. Räntorna är flexibla och lånesummorna generösa – så länge du är 18 år är du välkommen att ansöka via Lendo.

Coop Med Mera Bank Coop kan vara ett mycket passande alternativ som långivare för privatlån för dig som vill låna till låga räntor. Trots att du här inte kan få lån på mer än 350 000kr kan räntan inte sträcka sig till mer än 9,9%, vilket är rätt lågt i jämförelse med andra långivare. Åldersgränsen är 20 år, och du får pengarna utbetalda på kontot inom 2-3 dagar.

Enklare Sist men inte minst har vi jämförelsetjänsten enklare. Detta är ett av de bästa alternativet på marknaden för dig som vill ansöka om ett privatlån då enklare erbjuder dig att jämföra erbjudanden från 27 olika banker med endast en kreditupplysning. Så länge du är över 20 år kan du få låna 5000- 600 000kr, med snabba utbetalningar trots betalningsanmärkning.