Netherlands 26 Okt. 2023

5 stofzuig-trucs

Als u een schoon huis, minder allergenen, en geen hondenhaar op uw meubels en tapijt wilt, zult u iedere dag moeten stofzuigen. Om dit klusje iets gemakkelijker te maken, zijn hier vijf trucs die u helpen uw stofzuiger efficiënter te gebruiken:

1 – WC-rollen

Gooi de lege kartonnen wc-rollen niet weg. Deze kunnen perfect als hulpstuk voor uw stofzuigerslang gebruikt worden. Tape de lege rol simpelweg vast aan het einde van uw slang en verbuig het een beetje. Nu heeft u een gadget dat kan helpen om stof weg te zuigen van de bovenkant van gordijnen, rond schilderijlijsten, en van de verlichting in uw plafondventilatoren. Deze lege rollen werken ook goed als u spinnenwebben weg wilt halen. In plaats van te proberen de spinnenwebben van het einde van uw slang schoon te maken, trekt u gewoon het tape los en gooit u de lege rol weg.

2 – Panty

Bent u een van de achterkantjes van uw favoriete diamanten oorbellen ergens op de vloer verloren? Voordat u op handen en knieën gaat zitten om koortsachtig te zoeken; pak gewoon een panty. Rek het nylon over het einde van uw stofzuigerslang. Wanneer u nu over de oppervlakte van uw vloer zuigt waar uw oorbel (of ieder ander klein kwijtgeraakt object) ligt, zal het nylon het item vangen en er voor zorgen dat de stofzuiger het niet opzuigt. Nu hoeft u niet de stoffige, vieze stofzuigerzak te openen om de oorbel proberen te vinden. Pak gewoon uw oorbel van het einde van uw stofzuigerslang, zet uw machine uit en verwijder de panty.

3 – Elektronica

Het is gemakkelijk om uw stofzuiger te veranderen in een geweldig schoonmaakapparaat voor uw elektronica. Tape het tuutje van een ketchup-knijpfles goed vast aan het einde van uw slang. Nu kunt u in de kleine ruimtes tussen uw toetsenbord en tussen spelbesturingsapparaten komen en het stof wegzuigen. Gebruik deze truc ook rond knopen van de kussens van uw bankstel. U kunt alle kruimels tussen en onder de kussens van een bankstel verwijderen, tussen de lamellen van jaloezieën, en in vele andere krappe plekken. Deze truc helpt u bij het schoonmaken van de zijkanten van fauteuils waar veel dingen in verdwijnen. U kunt ook de vloerventilatoren en airconditioners schoonmaken met deze handige truc.

4 – Geurtjes van huisdieren

Uw huisdier is al vele jaren onderdeel van de familie maar zijn geur is helaas onderdeel van de huishouding geworden. Om te helpen met de geurtjes die typisch zijn voor honden en katten, strooit u een beetje kaneel in uw stofzuigerfilter of stofzuigerzak voordat u begint met schoonmaken. Terwijl de lucht er doorheen stroomt, laat de kaneel een heerlijke lichte geur achter in uw huis die de geurtjes van huisdieren zal maskeren.

5 – Klitten in wieltjes

Het is onvermijdelijk dat u zo nu en dan haren en draden vindt die vastgedraaid zitten rond de wieltjes van uw stofzuiger. U kunt ze proberen los te trekken of een keukenmes of schaar pakken en hopen dat u uw machine niet beschadigt, maar er is een gemakkelijkere manier. Pak een tornmesje. Dit kleine gadget zal door de klitten snijden zonder in de wieltjes te snijden. Wanneer ze eenmaal zijn doorgesneden, zijn de haren en draden gemakkelijk weg te trekken.