Sweden 20 Sept. 2023

5 Google Maps-trick som gör det enkelt att resa

När du reser behöver du en pålitlig karta. Nuförtiden är Google Maps den mest populära navigeringsapp som människor använder när de reser. De uppdaterade rutterna, detaljerade kartor och andra användbara funktioner förenklar resandeprocessen. Men är du säker på att du får ut mesta möjliga av appen? Läs om några av våra favoritfunktioner i appen som är särskilt användbara för resenärer.

1. Lägg till multipla anhalter till en resa

Varje resa startar i punkt A och slutar i punkt B. Det känns alltid bra att planera hela dagens resa med de nödvändiga stoppen längs vägen. Allt du behöver är att lägga in riktningen mellan de två centrala platserna. Sedan väljer du knappen Lägg till anhalt på appens högra sida. Du kan lägga till flera anhalter som du vill. Rutten kommer att läggas in i appen med en bokstav för varje anhalt. Om du vill ändra ordningen kan du göra det efter eget tycke.

2. Ladda ner kartor att använda offline

Du behöver inte internet för att använda Google Maps. Detta är en bonus då roaming kan leda till stora kostnader. Google låter dig ladda ner appen i förväg för att använda under resan. Telefonen kan till och med vara i flygläge under navigeringen. Eftersom appen kan ta stor plats kan du använda wifi för nedladdningen. Det finns många köranvisningar i applikationen och även möjlighet att hitta landmärken och adresser närhelst du vill söka.

3. Tidslinje

Tidslinje-funktionen i applikationen hjälper dig att hitta alla platser du rest till och även de rutter du tidigare använt. Eftersom den är privat kan bara du se din tidslinje. Om du glömmer namnet på restaurangen du besökte senast, har appen ett bra minne om du hade med dig telefonen till platsen. Klicka på meny-ikonen på webbapplikationen för att välja din tidslinje. Du kommer att få se en karta över var du har varit dag för dag. Om du har tagit några foton på platsen kommer de också att visas.

4. Gör dina egna privata kartor med beskrivningar och landmärken

De flesta människor är inte bekanta med Google Map Maker. Detta är ett av de bästa sätten att göra en digital resplan för dig själv. I det här fallet kan du använda funktionen för att bevisa för andra var du varit. Eftersom dessa kartor kan delas när behovet uppstår så är det ett verktyg som är enkelt att använda. Du kan inte använda den vanliga appen för att skapa dessa platser, utan du behöver kunna ett par knep för att göra det tillgängligt på din telefon.

5. Trafikrapporter

Om du använder applikationen medan du kör, finns det många anledningar att låta bli att trycka på telefonen. Det finns ofta strikta trafiklagar som förhindrar detta. Lyckligtvis finns det många röstkommandon i applikationen som kan hjälpa dig med allt från att hitta en bensinstation till att undvika vägtullar och att få trafikrapporter eller information om uppskattad ankomsttid. Du kan trycka på mikrofon-ikonen för att använda röstkommandon medan du kör.