Netherlands 01 März 2024

5 Dingen waar je op moet letten bij een reisverzekering

Er kan van alles gebeuren wanneer je een overzeese trip maakt. Je vlucht kan worden geannuleerd, je kan gewond raken of ziek worden, je reisbureau kan failliet gaan en buiten bedrijf raken of een natuurlijke ramp kan ervoor zorgen dat je strandt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van gebeurtenissen die je reis kunnen verpesten en je financieel kunnen raken. Het hebben van de beste zorgverzekering kan je beschermen tegen een financiële klap, terwijl je er ook een rustige gemoedstoestand van krijgt als er iets mis gaat. Hier is een aantal van het type reisverzekeringen die je kunt krijgen.

Reisannulering en onderbreking

Het annuleren of uitstellen van een vooruitbetaalde reis vanwege onvoorziene omstandigheden kan duur zijn. Als je een reis boekt met een creditkaart, kan de bank van deze kaart voorzien in bepaalde dekkingen voor bepaalde vluchten en tours. Een reisannulering of reisonderbrekingverzekeringspolis zal bijdragen die niet worden terugbetaald die je oploopt als gevolg van het annuleren of vertragen van je vlucht, dekken.

Medisch

Als je al een ziekteverzekering heb, kan het zijn dat je al gedekt bent als je ziek wordt of gewond raakt bij een overzeese reis. Ben er zeker van dat je op de hoogte bent van uitzonderingen. Als je Medicare gebruikt, ben je niet gedekt. Hiervoor zul je een aanvullende polis van Medicare of een reisziekteverzekering moeten nemen. Medische reisverzekeringen dekken op basis van reeds bestaande voorwaarden, net als ziekte en wonden die ontstaan op je overzeese reis.

Evacuatie

Vele delen van de wereld zijn gevaarlijk. Als je van plan bent om een reis te maken naar een afgelegen gebied, dan zou je moeten overwegen of je een evacuatie reisverzekering neemt in het geval je een ongeluk krijgt en je moet worden vervoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of dat je uit het land moet worden vervoerd. Het zou kunnen dat je niet wordt gedekt door je huidige ziekteverzekering in een situatie als dit. Je evacuatie of medische verzekering geldt niet als je gewond raakt als gevolg van gevaarlijk of illegaal gedrag.

Bagage

Dekking voor verlies, vertraging of beschadige bagage behoort normaal gezien tot een uitgebreide reisverzekering. Het is belangrijk om te weten dat er een limiet is op hoeveel die er wordt vergoed bij items zoals sieraden, elektronica, oorwaren en camera-onderdelen. Houd in gedachte dat vliegmaatschappijen en je inboedelverzekering kunnen voorzien in het dekken van sommige bagage.

Diefstal

Toeristen zijn een favoriet doelwit van dieven die erop azen om waardevolle spullen als laptops, smartphones, tablets, camera’s en eBooks te stelen. Voordat je een diefstalverzekering afsluit, zul je de waarde van de spullen die je meeneemt op je reis moeten weten. Je zult ook een document moeten hebben van de waardevolle spullen die je meeneemt met daarop het merk of model van deze spullen. Je zou ook moeten kijken of je inboedel- of huurverzekering voorziet in dekking bij diefstal van spullen die overzees zijn gestolen. Diefstalbescherming zal geen gestolen geld vergoeden.

De beste reisverzekeringen bieden uitgebreide dekkingen als er iets misgaat voor of tijdens je reis. Ben je ervan bewust wat je polis wel en niet dekt, zoals bijvoorbeeld verwondingen die ontstaan tijdens extreem avontuurlijke activiteiten of activiteiten waarbij alcohol en/of drugs in het spel zijn en aansprakelijkheid van derden. Daarnaast worden gewone controles of fysieke testen niet gedekt door reisverzekeringen. Houd in gedachte dat de kosten van reisverzekeringen hoger zijn voor oude mensen dan voor jonge mensen. Ben er zeker van dat je precies weet wat je nodig hebt voordat je de beste reisverzekering koopt.

Vergelijk hier reisverzekeringen.